Μιλώντας στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» στο XANTHI Channel έκανε αναφορά στον πρώτο χρόνο της διοίκησης Τσιτιρίδη στον Δήμο Αβδήρων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Τσολακίδης, που την χαρακτήρισε μία κακή χρονιά για τον δήμο.
Μετά από ένα χρόνο στην αντιπολίτευση με δελτία τύπου και δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ κατακεραυνώνει την παρούσα διοίκηση του δήμου για έλλειψη οράματος αποφασιστικότητας και εύρεση πόρων προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος με μεγαλύτερη άνεση αλλά και να παραχθεί έργο. «Λείπει το όραμα και γενικά είναι όσα έρθουν και όσα πάνε».
Στην συνέχεια ανέφερε ότι η παράταξη του του παρέδωσε έναν νοικοκυρεμένο δήμο χωρίς ρουσφέτια και αλληλεξαρτήσεις και… «ούτε δώσαμε ρεύμα σε παραθεριστικές κατοικίες για να εξυπηρετήσουμε φίλους».
Ακολούθως ο Β. Τσολακίδης ανέφερε ότι στις ανακοινώσεις της παράταξης του για το τι έργο έχει παραχθεί και προτείνει στον νέο δήμαρχο να ασχοληθεί με την παιδεία, τις αποχετεύσεις, την ύδρευση και επιτέλους, τονίζει να ξυπνήσουν. «Δεν είναι δυνατόν ο Επίτροπος να ακυρώνει δαπάνες για να σημειώσει λέγοντας πώς όταν αυτοί ήταν στην αντιπολίτευση, γυρνούσαν με φωτογραφικές μηχανές και φωτογράφιζαν τα πάντα. Εμείς δεν θα πέσουμε στο δικό τους επίπεδο. Εμείς θα κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση και επ ωφελεία των συνδημοτών μας. Η διοίκηση του δήμου πρέπει να τρέξει. Δεν έχει τα περιθώρια επανάπαυσης».