Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (2-10-2015) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο κατάστημά του δράστη, τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 477 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (1-10-2015) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίου Ανδρέα), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο ημεδαποί, ένας 50χρονος και μία 18χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι δράστες, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.

Σύλληψη υπηκόου Βουλγαρίας για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (2-10-2015) το μεσημέρι, στις Φέρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν είκοσι τρία (23) ρολόγια χειρός και διάφορα ανταλλακτικά ρολογιών, τα οποία όπως προέκυψε εισήγαγε από την Τουρκία στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω αντικείμενα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.