Μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα από τα Tourkika Nea.gr τις δηλώσεις του «Έλληνα» βουλευτή της Ξάνθης, εκλεγέντα με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζειμπεκ Χουσείν και ρωτούμε τον Πρωθυπουργό αν ο βουλευτής του είναι Έλληνας πολίτης, εκπρόσωπος των Ελλήνων πολιτών της Ξάνθης, στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Ρωτούμε τον κ. Ζειμπέκ να μας πει τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ότι ο λαός είπε όχι στο παλιό και σάπιο σύστημα. Μήπως εννοεί ότι το νέο είναι ότι ο κ. βουλευτής ο οποίος πληρώνεται από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών και παίρνει ουκ ολίγα, εκπροσωπεί μία μειονότητα η οποία στα χαρτιά της επίσημης πολιτείας δεν υπάρχει;
Θα περιμέναμε μία απάντηση από το επίσημο ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση του τόπου για να μας διευκρινίσει ποιες είναι οι μειονότητες στην Θράκη και ποιους ακριβώς υπηρετούν οι βουλευτές βάσει του συντάγματος.
Ακολουθεί η ανάρτηση από τα Tourkika Nea.gr
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

¨Περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Ο κόσμος μας μας εμπιστεύτηκε. Είπε ¨όχι¨ στο παλιό και σάπιο σύστημα. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε πάλι αυτή την ελπίδα που σχηματίστηκε. Εμείς λοιπόν στην κατεύθυνση αυτής της εμπιστοσύνης θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και τον κόσμο μας.
……………
Έχουμε προβλήματα σε κάποια σχολεία. Επείγουσα είναι η ανάγκη για ένα πρόσθετο κτίριο για το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Μουζαφέρ Σαλίχογλου της Ξάνθης. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα θεμελιώδη θέματα μας όπως τα βακούφια, το μουφτειακό και το θέμα της ταυτότητας μας. Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει αυτή την πολιτική βούληση και να βρει λύσει στα ριζωμένα πια θέματα της μειονότητας¨.