Η φράση “παλιά μου τέχνη κόσκινο” ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ. Ακούραστος, με διάθεση προσφοράς «οργώνει» στην κυριολεξία την Ελλάδα απ άκρο σ άκρο προκειμένου να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα που συναντά η κάθε περιοχή σε όλη την Επικράτεια. Αυτή τη φορά θα βρεθεί από την Κομοτηνή στην Καβάλα και μετά στην Πυλαία.
ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ»
Επισκέψεις σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας πραγματοποιεί από σήμερα (30.09.15) ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.
«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, ζήτησε από όλους μας να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες και φορείς. Να ακούμε από κοντά τα θέματά τους και τα καθημερινά τους προβλήματα, ανταποκρινόμενοι με άμεσες λύσεις. Προσωπικά, το έκανα στη προηγούμενη κυβέρνηση και θα το συνεχίσω και τώρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ.
Αύριο Πέμπτη θα έχει συναντήσεις στη Κομοτηνή με το Οικονομικό Επιμελητήριο, τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της πόλης και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης.
Επίσης θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και τον Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.
Το απόγευμα ο Τέρενς Κουίκ θα έχει στη Καβάλα συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Δήμο Πυλαίας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Όπως σχολίασε:
«Συνήθως τα μέλη όλων των κυβερνήσεων, όταν περιοδεύουν Νομούς, επισκέπτονται τον Δήμο της κάθε Περιφερειακής πρωτεύουσας.
Η άποψη που έχει αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι, ότι θα πρέπει να δώσουμε βάρος και στους θεωρουμένους μικρότερους δήμους, που – σε καμία περίπτωση – δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τα «αποπαίδια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εξάλλου η Πυλαία, όπως και η κάθε «Πυλαία», προσφέρουν σε όλα τα επίπεδα πολλά περισσότερα απ’ όσα ο καθένας μπορεί να φανταστεί.
Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την ευγενική πρόσκληση του Δημάρχου να συναντηθούμε και – ίσως από τις δημοσιογραφικές μου καταβολές – προτίμησα η συνάντηση να γίνει στο δικό του γραφείο και όχι στο δικό μου».
Τη Παρασκευή στις 18:00΄ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ έχει προγραμματισμένη συνάντηση και με το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.