Γιοφύρι της Άρτας κατάντησε η είσοδος των Κιμμερίων γιατί κάθε φορά που μία νεροποντή επισκέπτεται την περιοχή κόβεται ο οδικός άξονας Ξάνθης Κομοτηνής μέσω Ιάσμου.
Παρ όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται η λάσπη και τα χώματα κλείνουν την είσοδο του χωριού από την Ξάνθη προς τον Ίασμο.
Οι παρεμβάσεις που μέχρι στιγμής έγιναν την τελευταία δεκαετία είναι πολλές αλλά, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
SAM_1905
Ρωτήθηκε σχετικά ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος και ανέφερε ότι εκτός από την είσοδο των Κιμμερίων, ούτε στον ορεινό όγκο του δήμου Ξάνθης, αλλά ούτε και μέσα στην πόλη δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Για το θέμα των Κιμμερίων είπε ότι σε αυτό το κομμάτι παρέμβασης του Δήμου εμπλέκετε η Περιφέρεια και το δασαρχείο. Αναζητείται λύση και μάλιστα σύμφωνα με τις σκέψεις που υπάρχουν, δεν είναι κοστοβόρες αλλά χρειάζεται η συζήτηση από κοινού με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Πάντως είναι απορίας άξιο που ενώ υπάρχουν πολιτευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις στο παρελθών, προκειμένου να υφαρπάξουν ψήφους από τα Κιμμέρια, κανένας δεν πρότεινε λύση στο σχεδόν αυτό μόνιμο πρόβλημα.
Προφανώς στην είσοδο της πόλης, επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα και τα λίγα σπίτια δεν κινδυνεύουν άμεσα αλλά δεν μετρούν πολλούς ψήφους οπότε μάλλον δεν παρουσιάζει για κανέναν πολιτικό ενδιαφέρων.