H «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 28ης Σεπτέμβρη

Νέα ήθη εγκαινιάζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης Γ. Κολάρος ο οποίος και θα λείπει δικαιολογημένα από την συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», θέλουμε να γνωρίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο επικεφαλής της παράταξης δεν θα παραβρεθεί στη Συνεδρίασή του στις 28 Σεπτέμβρη 2015 λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου από τις 26 έως και 28 αυτού του μήνα.
Παράλληλα με το συνέδριο διεξάγεται στον ίδιο χώρο Ημερίδα της ΚΕΔΕ το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και δίνεται έτσι η ευκαιρία ανάδειξης προβλημάτων της Τοπικής Διοίκησης της Ξάνθης από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Για τα προτεινόμενα από το προεδρείο 28 θέματα Ημερήσιας Διάταξης, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θετική άποψη για τα:
1 έως και 7, 10, 13, έως και 16, 19 έως και 28.
Καταψηφίζουμε την εισήγηση των θεμάτων 9 (17η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015), 17 (Έγκριση της αριθμ.35/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την 5η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015)
Λευκό στο θέμα 8, λόγω ελλειπούς ενημέρωσης επί του αντικειμένου. Προσδιορίζονται με την προτεινόμενη απόφαση αρμοδιότητες αστυνόμευσης, ενώ δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία και αφήνεται στο Δήμαρχο η αρμοδιότητα προσδιορισμού νέων καθηκόντων και ορισμού προσώπων για την επιτέλεσή τους. Λευκό επίσης στα θέματα 11, 12 και 18 (Να μην τροποποιηθούν οι τιμές).

Να τονίσουμε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη
η διαθεσιμότητα των Δημοτικών Συμβούλων τις ημέρες των Συνεδριάσεων,
ώστε να ελαχιστοποιούνται ακόμη και οι δικαιολογημένες απουσίες