Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δεκατρείς (13) κλοπές από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 23-1-2013 έως 24-8-2015, στην πόλη της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ενός 17χρονου και μίας 16χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού ή κατά μόνας, διέρρηξαν, στην Καβάλα, δεκατρείς (13) οικίες, αφαιρώντας από τις έντεκα συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.835 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο (2) tablet και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος, την 22-6-2015, διέφυγε από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και έκτοτε αναζητείται, ενώ η 16χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές επανειλημμένα για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.