Υλικά:

• ½ κιλό φασόλια γίγαντες
• 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 2 καρότα ψιλοκομμένα σε φέτες
• ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό
• 300 ml ελαιόλαδο
• 1 «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών Knorr
• 500 γρ.Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό ντοματάκι
• 300 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα φασόλια
• 1 φύλλο Δάφνης
• Αλάτι και γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:

1. Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ με λίγη ζάχαρη και μαγειρική σόδα.
2. Όταν τα φασόλια φουσκώσουν τα βράζουμε μαζί με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών μέχρι να μαγειρευτούν καλά και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το ζωμό τους.
3. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
4. Προσθέτουμε στην συνέχεια τα καρότα και το Pummarό και ανακατεύουμε. Τα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα, τα φασόλια, το νερό που έχουμε κρατήσει, το βασιλικό, την δάφνη και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να μείνουν με ελάχιστο νερό και να χυλώσουν.