Οι αστυνομικοί να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Οι πολιτικοί και οι εσωτερικές υποθέσεις την δουλειά τους. Αυτές οι ανακοινώσεις σίγουρα δεν βοηθούν τους υπόλοιπους αστυνομικούς.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά απολογείται το Υπουργείο Δημόσιας τάξης για βίαια συμπεριφορά των αστυνομικών στα επεισόδια με τους αντεξουσιαστές στα Εξάρχεια. Καταγράφοντας τις γνώμες των συμπολιτών μας λέμε ότι οι εσωτερικές έρευνες της Αστυνομίας δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία όταν οι αστυνομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν ανθρώπους οι οποίοι σε χάρην μη κατανοητού στους πολλούς ιδεολογικού υπόβαθρου, καταστρέφουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, κυρίως όμως, όταν βάλλουν κατά της ζωής των αστυνομικών οι οποίοι είναι επιφορτισμένη να διαφυλάξουν την ζωή και την περιουσία των πολιτών. Δηλαδή όταν τραυματίζονται ανυποψίαστοι πολίτες και καταστρέφετε η περιουσία τους οι αστυνομικοί θα τους χαϊδέψουν; Άρα λοιπόν μάλλον ατυχής η ανακοίνωση του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου επιχειρεί να κατευνάσει αντιδράσεις από τους πολίτες οι οποίοι τρέφουν κάποια συμπάθεια στους περιθωριακούς αυτούς ανθρώπους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται ότι κατόπιν δημοσιευμάτων, που αφορούν σε καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος συλληφθέντων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στις 17.09.2015, στο κέντρο της Αθήνας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διατάξει ήδη τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ προανακρίσεως έχει επιληφθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.