Αναλύοντας σήμερα το πρωί το εκλογικό αποτέλεσμα και αφού είχε ξεκαθαρίσει το θέμα της απώλειας της έδρας από τον πρώην βουλευτή Α. Κοντό, η κ. Ανδρέου πολιτευτής της ΝΔ, αφού δήλωσε ότι σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα, μίλησε για την φθίνουσα πορεία του κόμματος.
Αναφέρθηκε σε λάθη τακτικής και την έλλειψη της γενικής στρατηγικής του κόμματος. Ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι και κυρίως οι μουσουλμάνοι δεν πείσθηκαν από τον λόγο της ΝΔ. «Σαφώς και πρέπει να γίνει η αυτοκριτική και να δούμε τι φταίει». Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δικαιολογία η αποχή.
Μιλώντας για τον Μπιρόλ που το κόμμα κεντρικά τον έβαλε ποιο μπροστά από αυτήν στο ψηφοδέλτιο, προκειμένου να φέρει μειονοτικούς ψήφους, είπε ότι ο κ. Μπιρόλ έκανε έναν τίμιο αγώνα όπου δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Μιλώντας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι είναι ρευστό το σκηνικό με δεδομένο ότι η ΝΔ ήταν η εγγυήτρια πολιτική δύναμη στο τόπο.
Τέλος η κ. Ανδρέου δεν θέλησε να μπει στην κουβέντα σχετικά με την δράση του Τουρκικού Προξενείου σχετικά με την χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου.
Ένα θέμα που σίγουρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις πέρα από το κομματικό συμφέρων θα πρέπει να τολμήσουν να ασχοληθούν.