Μονάδα μέτρησης της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Τετάρτης με θέμα αποκλειστικά το Μεταναστευτικό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «στο κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται ο άνθρωπος» και σημείωσε ότι το νόμισμα υπάρχει «για να υπηρετεί τον άνθρωπο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι η Σύνοδος της ερχόμενης Τετάρτης ξαναφέρνει στην επιφάνεια ποιοι είναι οι πραγματικοί πυλώνες της ΕΕ: «είναι γνωστό ότι το αέτωμα της ΕΕ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: στην αρχαία Ελλάδα, με το πνεύμα και την ελευθερία, στη Ρώμη που αποτελεί τη βάση του κρατικού οικοδομήματος, και στο χριστιανισμό που είναι η βάση της αλληλεγγύης» είπε ο ΠτΔ.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε επίσης, ότι είναι με την σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής, η Ευρώπη αποδεικνύει ότι θέλει να υπερκεράσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν μεταξύ των κρατών μελών, «έστω και με κάποια καθυστέρηση» και πρόσθεσε ότι η Σύνοδος αυτή αποδεικνύει-πέραν της επίλυσης των προβλημάτων- ότι ο Άνθρωπος είναι η πρώτη προτεραιότητά της. Τέλος, ο κ.Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του κ.Αβραμόπουλου στην σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής, καθώς και για τη συμβολή του στην εγρήγορση της Ευρώπης απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα λόγω του πολέμου στη Συρία.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα κυριαρχήσει το ευρωπαϊκό πνεύμα» τόνισε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο για την Ελλάδα, και την επόμενη βδομάδα θα καταβληθεί η πρώτη δόση των 33ων εκατομμυρίων για να ενισχυθεί η χώρα μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του από τη στάση ορισμένων χωρών απέναντι στο πρόβλημα, είπε ότι κατέθεσε «ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης» και τέλος πρόσθεσε ότι το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «ελπίζω να το πάρουν όλα τα κράτη-μέλη, είτε σε επίπεδο υπουργών είτε στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί είναι η ώρα της δικής τους ευθύνης. Αν από εκεί και πέρα δεν πάει κάτι καλά δεν θα ευθύνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, θα ευθύνονται τα ίδια κράτη-μέλη. Έχουν τεράστια ευθύνη».

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ