Είναι γεγονός πώς έγινε, παρά τα προβλήματα, ένα πρώτο βήμα για την επιτυχή αναβίωση των γιορτών του Νέστου στα πλαίσια της Περιφερειακής Πολιτιστικής εκδήλωσης Via Egnatia.
Να πούμε ότι ήταν δύσκολο να πλησιάσει κανείς γιατί τα οχήματα ήταν παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου με αποτέλεσμα το λεωφορείο της Περιφέρειας όπου ήτα σταθμευμένο στην αρχή αυτού του δύσκολου και στενού κομματιού να μην μπορεί να μεταφέρει τον κόσμο όταν ΙΧ επιχειρούσαν να βγούνε από τον χώρο που είχαν παρκάρει.
Δεν βρέθηκε κάποιος τρόπος να ενημερώνεται ο κόσμος να μην κινείται προς τον χώρο των εκδηλώσεων με το ΙΧ. Ίσως κάποια πινακίδα, ένας τροχονόμος ή ένας επιφορτισμένος υπάλληλος για αυτόν τον λόγο;
Δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Απλά επισημαίνετε. Του χρόνου όμως που σίγουρα ο κόσμος θα είναι περισσότερο αυτό το θέμα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.
Όσο για τους επισκέπτες που το πληροφορήθηκαν την τελευταία στιγμή και μάλιστα κάποιος από την Καβάλα που κατά σύμπτωση συνομίλησε μαζί μας μας είπε ότι το είδε σαν άρθρο στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα XanthiTimes.gr Βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια μάλλον πρέπει να βρει έναν τρόπο να προβάλλει την όλη διοργάνωση. Υπάρχουν και μέσα ενημέρωσης για αυτήν την δουλειά αγαπητέ Περιφερειάρχη.
Οι σύλλογοι ήταν στα πόστα τους ευγενικοί αλλά…δεν υπήρχε το κέφι των συλλόγων τις Ξάνθης. Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά κάτι πείρε το αυτή μου ότι θέλουν να τους μοιάσουν.
Μάλλον θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια.
Η έκθεση του φωτογραφικού αρχείου ήταν πολύ καλή και αξιέπαινη δουλειά.
Τέλος…Πολύ σκοτάδι δήμαρχε Τοπείρου. Πολύ σκοτάδι. Σε όλη την διαδρομή δεν έβλεπες που πατούσες και σίγουρα δεν ήταν όλοι ερωτευμένα ζευγαράκια που ήθελαν τα σκοτάδια!!! Υπήρχαν και υπερήλικες που βρήκαν την ευκαιρία να αφήσουν τον καφενέ του χωριού και να δούνε λίγο κόσμο αλλά λόγω του σκότους δεν τα κατάφεραν και ζάλιζαν με την πολυλογία τους αυτούς που ήθελαν να ακούσουν και να δουν τα μουσικά σχήματα.
Βέβαια για να μην είμαστε γκρινιάρηδες πρωί πρωί θα πρέπει να πούμε ένα μπράβο και στον Αντιπεριφερειάρχη Μ. Αμοιρίδη που αν και δεν ήταν ευθύνη του, γιατί ήταν παρούσα η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, παρ όλα αυτά, η επιλογή των μουσικών σχημάτων και του ήχου ήταν άψογη και απ ότι μαθαίνουμε με πολύ λίγα χρήματα. Εύγε.