Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (12-9-2015) το μεσημέρι, στο 38ο χλμ της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 24χρονος υπήκοος Ιράν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, συνεργός των δραστών, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, διότι καθοδηγούσαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια επιβίβασαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 20χρονος. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του παραπάνω οχήματος, το εγκατέλειψε, τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη και έκτοτε αναζητείται.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 20χρονου, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν επίσης :
• ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ
• 3 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 3 μη νόμιμους μετανάστες

2
Συνελήφθη χθες (12-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 64χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ιταλικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Λίγο πριν το διαβατηριακό έλεγχο, αποβίβασε από το όχημα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να αποφύγουν τον προβλεπόμενο έλεγχο και να τους προωθήσει παράνομα στη χώρα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι μη νόμιμοι μετανάστες κατείχαν και επέδειξαν τρία (3) πλαστά δελτία ταυτότητας και τρεις (3) άδειες διαμονής των ιταλικών αρχών, καθώς και τρία (3) διαβατήρια, των αρχών του Ιράν, που περιείχαν πλαστές σφραγίδες θεώρησης εξόδου από την Ισπανία, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 30 φωτογραφίες των μη νόμιμων μεταναστών, που βρέθηκαν στο όχημα του 64χρονου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.