Παρέμβαση επιχειρεί να κάνει ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης, στα τοπικά πράγματα με την ανοιχτή του επιστολή.
Αγαπητοί Ξανθιώτες/ισες,
βρέθηκε επιτέλους το αναπτυξιακό μοντέλο που θα δώσει ζωή στον νομό μας. Θα γίνουν δυο χώροι συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Μετά από κλήρωση επίσης, θα μεταβούν οι φύλακες Κομοτηνής και αυτές στην Ξανθή και επίσης μετά το κόψιμο του στρατοπέδου Στεφανίδη, λόγω της διέλευσης της περιφερειακής οδούς της Σάρδεων, στο ήμισυ του στρατοπέδου μετά από κλήρωση του κ. Σταμάτη και κ. Δένδια θα μεταφερθούν και οι στρατιωτικές φύλακες της Αυλώνας, εδώ.
Αμέσως θα δημιουργηθούν τεράστιες θέσεις εργασίας για όλους μας. Οι περισσότεροι μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν δεσμοφύλακες σε όλα αυτά τα ιδρύματα. Ένας άλλος μεγάλος αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας θα γίνουν σεκιούριτι να προστατεύουν τα σπίτια και τις επιχηρήσεις από τυχόν αποδράσεις και την αύξηση της εγκληματικότητας. Τέλος όσοι άνεργοι απομείνουν θα δουλεύουν στις ταβέρνες και στα εστιατόρια που θα κερδίσουν, με αδιάβλητο πάντα διαγωνισμό, το κέτερινγκ για να ταΐζονται όλα αυτά τα φυλακισμένα, αλλά και αυτών που τους εποπτεύουν, στόματα.
Επίσης, το τεράστιο αυτό σχέδιο ανάπτυξης, έχω πληροφορίες ότι θα ολοκληρωθεί μεταφέροντας όλους του ΧΥΤΑ της περιφέρειας, εδώ στο νομό μας για να καθαρίζουμε, πολτοποιούμε και φυσικά ανακυκλώνουμε όλα τα σκουπίδια της περιφέρειας. Οπότε λαμπρό μέλλον, για όλους μας φίλοι, βρεθήκαν οι πολιτικοί που έβαλαν τέλος στο τούνελ, στην ανεργία, στην κρίση και στην ανασφάλεια που είχαμε ως Ξανθιώτες. Πρώτοι εμείς θα δώσουμε το αναπτυξιακό παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αρκετά όμως, με αυτή την απόφαση, αλλά και την δημοσίευση των όλων όσων συνέβησαν και τον όλο εμπαιγμό που υπάρχει επί του θέματος τον τελευταίο καιρό, το ποτήρι της οργής ξεχείλισε. Δεν λέω, δεν είναι δυνατόν, να αρνούνται όλοι τους χώρους συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών, κάπου πρέπει να γίνουν, αλλά όχι και να κλείνω την σχόλη της αστυνομίας, στην ποιο εθνικά ευαίσθητη περιοχή, μαζί με την Κομοτηνή και να δηλώνω δημοσίως, ότι η επιλογή αυτή έγινε με κλήρωση. Το σωστό και το εθνικά ορθό, εφόσον μια από τις τρεις σχολές, λόγω περικοπών έπρεπε να κλείσει, ήταν να κλείσει η σχόλη στο Διδυμότειχο. Εκεί έπρεπε να γίνει ένα σύγχρονο και σεβόμενο του κανόνες υγιεινής στρατόπεδο συγκέντρωσης, ώστε ο κάθε λαθρομετανάστης να ξέρει ότι και τα σύνορα να περάσει, πάλι φυλακισμένος στα σύνορα θα καταλήξει. Το εθνικά ορθό κύριοι είναι να μείνουν στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, οι σχολές για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλα οι ποιο σημαντικοί είναι το θέμα της εθνικής ασφάλειας, γνωρίζετε πιστεύω για τις πράσινες σημαίες με την ημισέληνο αναφέρομαι, αλλά και γιατί είναι ποιο κοντά οι σχολές στα αστικά κέντρα της περιφέρειας και σε τελευταία ανάλυση αυτές οι δυο πόλεις μπορούν να προσφέρουν και καλύτερη ποιότητα σπουδών και φοιτητικής ζωής στους υποψήφιους αστυνομικούς.
Τώρα όσον αφορά τις αντιδράσεις που έχουν ακολουθήσει, τους τζάμπα τσαμπουκάδες και τα κροκοδείλια δάκρυα, από διάφορα πολιτικά πρόσωπα, ας μην σχολιάσω, γιατί μάλλον θα βωμολοχήσω και θα προκαλέσω και έντονες αντιδράσεις με αυτά που θα γράψω. Δεν είναι δυνατόν, να διαβεβαιώνεις τον κόσμο της πόλης, ότι όλα θα βαίνουν καλώς και αφού ακούσεις τις αποφάσεις από τους κομματικούς συντρόφους σου, που έχεις πρόσβαση σε αυτούς κάθε μέρα, να βγαίνεις και να ωρύεσαι, υποτιμάται την νοημοσύνη μας. Επίσης κάλοι οι υγειονομικοί έλεγχοι στους χώρους αυτούς, από άλλα πολιτικά πρόσωπα, αλλά θέμα είναι ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρος και δυναμικό να ελέγξετε αγαπητοί.
Όσον αφορά τον αγαπητό Περιφερειάρχη η στάση, του Πόντιου Πιλάτου, που κράτησε, ίσως σε άλλες εποχές να την επικροτούσαμε, αλλά σε αυτές τις στιγμές «σύντροφε» κ. Γιανακίδη θέλουμε σκληρές αλλά δίκαιες αποφάσεις και αντιδράσεις και όχι ξεφυσήματα και αδιάφορα σφυρίγματα. Τέτοιες συμπεριφορές είναι φυσικά που έφεραν το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, στα τάρταρα που βρίσκεται τώρα. Επίσης, Δήμαρχοι, επιτέλους, κινητοποιηθείτε. Δώστε αέρα ανάπτυξης στην περιοχή, κτυπήστε το χέρι στο τραπέζι και αλλάξτε ρότα πριν είναι αργά. Φροντίστε, να μπούμε στο ΦΠΑ του 6 & 16%, ως παραμεθόριος, όπως τις τουριστικές περιοχές, φροντίστε να φέρεται και να βοηθήστε να υλοποιηθούν δημοσιές και ιδιωτικές επενδύσεις. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η ποιο πτωχή περιφέρεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν γίνεται ανάπτυξη κύριοι με ποδηλατοδρόμους, καλλωπισμούς και διαμορφώσεις δρόμων και με το να εκμισθώνουμε 10 beach bar σε κάθε παράλια, χωρίς την παραμικρή υποδομή. Έλεος, ξυπνήστε και ασκήστε πολιτικές πιέσεις να αλλάξει αυτή η απόφαση και όχι μονό, με όση πολιτική επιρροή σας έχει απομείνει, χθες, όχι αύριο, από χθες κύριοι, να αλλάξει.
Δυστυχώς, από την μεταπολίτευση και μετά οι πολιτικοί άνδρες που πρόσφεραν σε αυτό τον τόπο και άφησαν έργο και όχι μόνο διορισμούς, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο Μπαλτατζής και ο πρόσφατα εκλιπών Χάρης Ατματζίδης, είναι κατά την γνώμη μου, αυτοί με το μεγαλύτερο έργο και υστεροφημία. Δυστυχώς όμως από τον Χάρη και μετά, από το 1988 και μετά, το απολυτό χάος. Φροντίστε λοιπόν, όλοι οι θεσμικοί φορείς αυτής της περιοχής, σε όποιο κόμμα ανήκετε, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να αλλάξετε αυτήν την κατάσταση τώρα, είναι τεράστιο το κενό. Πρέπει αυτήν την υστάτη στιγμή να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, όπως μπορεί ο καθένας, να αλλάξουμε αυτή την απόφαση, αλλά και να βάλουμε άλλη ρότα στο Νομό μας και έστω και λίγο να το καλύψουμε.
Αλλιώς είναι σίγουρο ότι σαν τον Κλιντ Ίστγουντ, βλέπω να αποδράσουμε όλοι οι νέοι και όχι μόνο, από την Ξάνθή Αλκατράζ, για περά από το Στρυμόνα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΘΗΤΕ, ΑΣΚΗΣΤΕ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΩΡΑ, είναι το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε. Όλους τους άλλους θεατρινισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια, ας τα αφήσουμε στην άκρη. Το χρωστάμε σε εμάς και στα παιδιά μας. Όσον αφορά, τις δηλώσεις του κ. Σταμάτη, περί ναρκοπεδίων και κληρώσεων ΚΙΝΟ, τον καλύτερο που έχει να κάνει, για να σταματήσει να γελοιοποιείτε, στον πολίτικο βίο, είναι να παραιτηθεί.

Ανέστης Αντωνιάδης
Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης