Επαναλάβαμε την ίδια ερώτηση στην κ. Μπακογιάννη που είχαμε θέσει όταν πριν από χρόνια, σαν ΥΠΕΞ, επισκέφτηκε την ορεινή περιοχή, να μας πει αν τα σύνορα της Χώρας μας είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Τότε δεν μας απάντησε. Σήμερα σαν βουλευτής και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ η οποία παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ της Ξάνθης, απάντησε, με δεδομένο πλέον ότι οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες του πολέμου της Συρίας, σε λίγα χρόνια θα ξεπεράσουν τον πληθυσμό της Χώρας.
Η κ. Μπακογιάννη απάντησε λέγοντας ότι η προσέλευση των ανθρώπων που μπαίνουν λάθρα στην χώρα μας, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι οι οικονομικοί μετανάστες (λαθρομετανάστες) οι οποίοι θα πρέπει, όπως τόνισε, εκφράζοντας την πολιτική της ΝΔ στο θέμα, να επαναπατριστούν τάχιστα. Μάλιστα, τόνισε ότι η Φρόντεξ πρέπει να αντικατασταθεί από τον Ευρωπαϊκό Στρατό.
Στο θέμα των προσφύγων, ανέφερε ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί στα πλαίσια της Ε.Ε. καυτηριάζοντας την παράλληλα γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ θα πιέσει σε αυτήν την κατεύθυνση για να γίνουν επιτέλους τα σύνορα της Ελλάδος σύνορα της Ευρώπης.
Μιλώντας για τους ψηφοφόρους της μειονότητας στον ορεινό όγκο ανέφερε ότι υπάρχει μία μεταστροφή προς την ΝΔ γιατί ο Τσίπρας τους κορόιδεψε σημειώνοντας ότι για την ίδια, όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.
P1330060
P1330063