θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ
«οδός ονείρων»

Δεν αναζητούμε την ιστορική πραγματικότητα αλλά τον τρόπο απόδοσης και κατανόησης της θεατρικής τέχνης.
Έτσι πολύ γενικά μπορούμε να δούμε το θέατρο να παρουσιάζεται και να κατανοείται ως κατεστημένο, ως τελετουργικό ή ακόμη ως θέατρο του παραλόγου κι ακόμη ως θέατρο της αμεσότητας. Πήτερ Μπρούκ.

Το Θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ από τη δεκαετία του ‘70 συμμετέχει στην θεατρική παραγωγή της περιοχής μας. Οργανώνει Μαθήματα ιστορίας θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού… σκηνοθεσίας. Οργανώνει και παρουσιάζει δικές και άλλες παραγωγές. Διαλέξεις και σεμινάρια, (άνθρωποι του θεάτρου, καλεσμένοι της ομάδας διδάσκουν θέατρο).

* Περισσότερα για όλα τα εργαστήρια στο http://fex.org.gr/news_announcements

Λειτουργούν τμήματα
για παιδιά – εφήβους & ενήλικες
Εργαστήρι Ι – για εφήβους & ενήλικες.
Νέος κύκλος θεάτρου από το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ.
Μαθήματα ιστορίας θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού, σκηνοθεσίας.
Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Ξανθόπουλος Πασχάλης, τηλ 6937120986
Συμμετοχή: 10€ το μήνα
1η Συνάντηση – ενημέρωση / Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Εργαστήρι ΙΙ – για εφήβους & ενήλικες.
Εργαστήριο Θέατρου – Παραστάσεων & σεμηναρίων.
Οι θεατρικές ομάδες της ΦΕΞ – «Οδός ονείρων» και «Παράβασις» οργανώνουν και παρουσιάζουν παραστάσεις.
Υπεύθυνος : Ξανθόπουλος Πασχάλης τηλ. 25410 25421
Υπεύθυνοι των ομάδων : Λία Δαμιανάκη & Ξανθόπουλος Πασχάλης τηλ. 25410 25421

Εργαστήρι παιδικού μουσικού θεάτρου Τμήμα μουσικού χορευτικού θεάτρου για παιδιά με ενδιαφέρον στην μουσική το χορό, το τραγούδι το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τα παραμύθια.
Τμήμα Α: Δευτέρα 18:30 & Πέμπτη 18.30 στο σπίτι πολιτισμού
Τμήμα Β: Πέμπτη 17:00 & Σάββατο 11:00 στο σπίτι πολιτισμού
Τμήμα Γ: Τρίτη 17.30 στο σπίτι πολιτισμού
Τμήμα Δ: Παρασκευή 17:30 στο σπίτι πολιτισμού
Υπεύθυνη: Φίτσεβα Βάνια τηλ. 6978227642
Συμμετοχή: 15€ & 30€ το μήνα

Κουκλοθεατρικό Εργαστήρι «κουκλόκοσμος», για παιδιά & ενήλικες. Κατασκευή θεατρικής κούκλας με ανακυκλωμένα υλικά (γαντόκουκλα, δακτυλόκουκλα, μαρότα, καρπόκουκλα, κούκλα σώματος), η τέχνη του κουκλοθεάτρου (ασκήσεις χεριών, δακτύλων, υπολοίπου σώματος, φωνητική, ορθοφωνία, μιμική), έκφραση συναισθημάτων μέσω κούκλας, παράσταση.
Παιδικό & Ενηλίκων: Κυριακή 12:00 & 20.00 στο σπίτι πολιτισμού
Υπεύθυνη: Φιλιώ Δαργενίδου τηλ. 6985076171

Εργαστήριο ΜΑΥΡΟΥ / Αντικείμενο – Κουκλο – ΘΕΑΤΡΟΥ Για παιδιά και ενήλικες (εκπαιδευτικούς και νέους γονείς)
Στο ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ οι όροι αντιστρέφονται. Το φως είναι ΜΑΥΡΟ και οι σκιές ΛΕΥΚΕΣ. Σ’ ένα φόντο μαγικό, παραμυθένιο, όπου τα χρώματα, τα αντικέιμενα και τα σώματα παίζουν ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο και ο θεατής συμμετέχει ως μέρος του φωτός και της σκιάς.
Εργαστήριο Ι για παιδιά 2 ωρών. Κατασκευή ήρωα και εμψύχωση σε ΜΑΥΡΗ ΣΚΗΝΗ
Εργαστήριο ΙΙ για ενήλικες και νέους γονείς 3 ωρών. Παιχνίδι με τα αντικείμενα σε συνθήκες Μαύρου Θεάτρου. Δημιουργία ολιγόλεπτης ιστορίας σε μικρές ομάδες. Παρουσίαση κάθε ιστορίας στην σκηνή.
Υπεύθυνη του τμήματος: Φιλιώ Δαργενίδου, τηλ. 6985076171

Εργαστήρια – Εφαρμογές του Εκπαιδευτικού Δράματος σε προγράμματα καινοτόμων δράσεων, για εκπαιδευτικούς και για μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στην εφαρμογή του δράματος με τους μαθητές τους. Να πειραματιστούν με τα στοιχεία, τη δομή και τις τεχνικές της θεατρικής τέχνης και τις δυνατότητές της στη μάθηση και ανάπτυξη του παιδιού. Τα εργαστήρια έχουν βιωματικό χαρακτήρα και παράλληλη θεωρητική υποστήριξη.
Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Λία Δαμιανάκη τηλ. 2541025421

Το Θεατρικό Εργαστήρι ιδρύθηκε το 1975. Οργάνωσε μαθήματα θεατρικής παιδείας και παρουσίασε παραστάσεις στην πόλη και τα χωριά του Ν. Ξάνθης.
Το 1995 με την επωνυμία “Οδός Ονείρων” ξεκίνησε ένα δεύτερο κύκλο θεατρικών δραστηριοτήτων. Στόχος η προσπάθεια των μελών του να γνωρίσουν από κοντά τον ονειρικό κόσμο του θεάτρου και να ελκύσουν και άλλους σ’ αυτόν.
Έτσι, κάθε χρόνο οργανώνει θεατρικές παραστάσεις, όπου παρουσιάζονται έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (δύο ή τρεις κάθε χρόνο, ανάλογα με το είδος του μελετούμενου έργου).
Επιπλέον, διοργανώνει σεμινάρια, που αφορούν θέματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας, ιστορίας θεάτρου, χρήσης μεθόδων υποκριτικής στην εκπαίδευση κλπ. και συμμετέχει σε λογοτεχνικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων παρουσιάζοντας δραματοποιημένα αποσπάσματα των παρουσιαζομένων κειμένων.
Πληροφορίες εγγραφές:
θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ «οδός ονείρων»
Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ . 25410 25421
www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com