Με έναν πρωτότυπο τρόπο για την έναρξη των γιορτών παλιάς πόλης ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή στην πλατεία Μητροπόλεως για να κηρύξει την έναρξη των γιορτών παλιάς πόλης. Την όλη διοργάνωση άνοιξε μία Ξανθιώτισσα άσσος του βιολιού η Μαρίνα η Πάυλου.
Στην συνέχεια συνεργάτης του Δημάρχου έδωσε τον λόγο στον ίδιο. Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος κήρυξε και επισήμως την έναρξη των εκδηλώσεων από την κεντρική σκηνή στην Πλατεία Μητροπόλεως, όπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε – για ακόμη μια χρονιά – καρφίτσα.
Με την συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη ξεκίνησαν και επισήμως οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως συνηθίζεται, η ανεπίσημη έναρξη των Γιορτών έγινε το Σάββατο όταν και αρκετοί από τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις άνοιξαν τις… πόρτες τους, παρουσιάζοντας μουσικά δρώμενα και δίνοντας το στίγμα της φετινής τους παρουσίας.

Αμέσως μετά, στην σκηνή ανέβηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής που ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες τόσο δικές του όσο και άλλων τραγουδιστών. Μαζί του στην σκηνή η Μελίνα Μάμμας, ενώ πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε μπροστά από την Μητρόπολη έσπευσε να φωτογραφίσει τον τραγουδιστή επί σκηνής και να αποθανατίσει την live ερμηνεία του.

Τόσο το Σάββατο όσο φυσικά και την Κυριακή, η κίνηση στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης ήταν εντυπωσιακή, ενώ αρκετά σημεία ήταν σχεδόν αδύνατο να τα διασχίσεις με ευκολία.