ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ?

• Γιατί, στην ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, άνετη, ζεστή και φιλόξενη αίθουσα ενός κτιρίου με ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό ενδιαφέρον υλοποιούνται διδακτικές δραστηριότητες με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση.

• Γιατί, βασική μέριμνα στα τμήματα είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που αποβλέπει στην καλλιέργεια αισθητικής αγωγής που επιτρέπει στο παιδί να κατανοεί και να αποκωδικοποιεί πολιτιστικά αγαθά αλλά και να συμμετέχει ενεργά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι ως δημιουργός.

• Γιατί, στα παιδικά τμήματα του Ιδρύματος οι μικροί μας φίλοι ωθούνται σε μια δημιουργική καλλιέργεια της φαντασίας τους, των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων τους.

• Γιατί, στόχος είναι μέσα από την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, να εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

• Γιατί, εκθέσεις και ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης..

Στο ανακαινισμένο διατηρητέο κτίριο που αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα, Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης “Π”, στεγάζονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήριά του λειτουργούν τα παιδικά τμήματα:

 Εργαστήρι Ζωγραφικής
 Εργαστήρι εικαστικής και δημιουργικής έκφρασης
 Εργαστήρι Σύγχρονου-Μοντέρνου χορού (Τμήματα για παιδιά 4-6, 7-12 και 13-17 ετών)
 Ειδικό τμήμα Αρχαίων Ελληνικών (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού)
 Εργαστήρι Θεατρικού –Μουσικού παιχνιδιού
 Εργαστήρι Παραδοσιακών χορών (Τμήματα για παιδιά 6-9 και 10-13 ετών)
 Σεμιναριακά μαθήματα Μαγειρικής

Τις πρωινές ώρες θα υλοποιούνται ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων (Μικροί Αρχαιολόγοι, Εργαστήρι Καραγκιόζη, Κυνήγι Θησαυρού κ.α.)

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 και 25410 29282.