Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει την συμπεριφορά του οδηγού του τραίνου του δήμου που μεταφέρει μικρά παιδιά για να κάνουν τον γύρω της πόλης;
Όπως μας κατήγγειλαν γονείς που είχαν τα παιδιά τους πάνω στο τραινάκι και έκαναν την καθιερωμένη βόλτα επί της 28ης Οκτωβρίου στο ύψος της κεντρικής πλατείας και βρισκόταν σε εξέλιξη η λιτανεία της εικόνος του Τιμίου Προδρόμου ο οδηγός άλλαξε τα παιδικά τραγούδια και έβαλε Τούρκικα στη διαπασών.
Αυτό όπως ήταν λογικό προξένησε την αντίδραση των γονιών που συνόδευαν τα ανήλικα παιδιά τους και ζήτησαν από τον οδηγό να αλλάξει την μουσική και να ξαναβάλει την παιδική.
Ο οδηγός, πάντοτε σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών, οι οποίοι μετά το συμβάν, βλέποντας τους δημοσιογράφους της Xanthitmes.gr και της Xanthinews κατήγγειλαν το γεγονός, σημειώνοντας πώς ο «τσαμπουκάς» του οδηγού που μάλλον είναι χριστιανός, ξεπέρασε κάθε όριο αφού τους είπε πώς αν δεν τους αρέσει μπορούν να κατεβούν. Μετά από την αντίδραση και άλλων γονιών ο οδηγός συμμορφώθηκε.
Η XanthiTimes.gr ζήτησε από τον δήμαρχο να επιληφθεί του γεγονότος και να ενημερώσει σχετικά τα μέσα ενημέρωσης.
Τα ερωτήματα πολλά σε αυτή την «περίεργη» συμπεριφορά. Διότι αν ο οδηγός «μερακλώθηκε» και για να γίνει αυτό θα τα είχε «τσούξει», τότε κακώς μεταφέρει μικρά παιδιά.
Αν συμβαίνει κάτι άλλο τότε αρμόδια είναι η δημοτική αρχή να επιβάλλει τους κανόνες συμπεριφοράς στον οδηγό. Αν δεν του αρέσει, να του δείξει την πόρτα εξόδου από το μεροκάματο.
Επίσης κρίνεται σκόπιμο να θυμίσουμε στον οδηγό του μικρού τραίνου του δήμου πώς στην Χώρα μας ακόμη, επίσημη θρησκεία είναι η Ορθοδοξία και οι πολίτες έχουν την ελευθερία να συμμετέχουν σε χριστιανικές εκδηλώσεις. Αν του κυρίου του αρέσει να προκαλεί το αίσθημα πίστης των Ξανθιωτών τότε κακώς βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.
Υπάρχει και μία ακόμη καταγγελία από τους γονείς οι οποίοι αναφέρουν ότι παρόντας στην σκηνή ήταν ένα από τα ποιο έμπειρα στελέχη του κ. Δημαρχόπουλου και δημοτικός του σύμβουλος, μάλιστα από τους στενούς του συνεργάτες, ο οποίος αντί να παρέμβει, πάντοτε σύμφωνα με την καταγγελία, έκανε ότι μιλά στο τηλέφωνο προκαλώντας την οργή των γονιών για την αδιαφορία του.