Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμοι για την πραγματοποίηση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής, αν χρειαστεί, προκειμένου να συζητήσουν την προσφυγική κρίση, πρόσθεσε όμως πως οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ εργάζονται ήδη εντατικά προκειμένου να εξεύρουν λύσεις.
“Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είναι έτοιμοι να συναντηθούν αν γίνει η προκαταρκτική εργασία και αν είναι απαραίτητο να διεξάγουν μια έκτακτη σύνοδο κορυφής”, είπε, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
“Καταβάλλονται ήδη πολύ εντατικές προσπάθειες σε επίπεδο ΕΕ για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτό το θέμα”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως μια σύνοδος κορυφής θα έχει νόημα αν οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να λάβουν αποφάσεις αφού οι υπουργοί Εσωτερικών ολοκληρώσουν την [προκαταρκτική] εργασία.
“Υπάρχει ευτυχώς ήδη ένα υψηλό επίπεδο συμφωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία που μου δίνει πολλή ελπίδα πως θα μπορέσουμε να προτείνουμε λύσεις”, είπε η γερμανίδα καγκελάριος.