Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη για τις τρομερές ελλείψεις που παρουσιάζουν το Δημοτικό Θέατρο, το καλοκαιρινό θεατράκι και το θερινό αμφιθέατρο και για ποιο λόγο δεν γίνονται εκείνες οι εργασίες στους χώρους πολιτισμού για να διεξάγονται οι πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης με ασφάλεια αλλά κυρίως με διάθεση. Η απάντηση του προέδρου αφοπλιστική. «Ρωτήστε τον κ. Τσέπελη».
Το πρόγραμμα των γιορτών παλιάς πόλης είναι έτοιμο από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πασχάλης Λύρατζης έγινε από τον ίδιο και τους συνεργάτες το καλλίτερο δυνατό και οικονομικό για την πόλη.
Κάνοντας αναφορά στις «φίρμες» είπε ότι είναι απαραίτητες στο πρόγραμμα για να χρησιμοποιηθούν περισσότερο σαν «κράχτες» προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες και από τους γύρω νομούς.
Δήλωσε ότι όλοι οι πολιτιστικοί και πολιτικοί φορείς στηρίζουν την προσπάθεια της Ξάνθης για να κρατήσει ζωντανό τον θεσμό και να τον πάει ένα βήμα παρά πέρα.
Αναγνωρίζει το γεγονός ότι όλος ο περίγυρος, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων των πολιτών, κάνει τα πράγματα δύσκολα αλλά, είναι μία καλή ευκαιρία οι Ξανθιώτες να ξεφύγουν για λίγο.
Μεταφέραμε στον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού απορίες Ξανθιωτών γιατί το δημοτικό αμφιθέατρο είναι κλειστό και γιατί πραγματοποιούνται μόνο συγκεκριμένος αριθμός παραστάσεων.
Ξεκαθαρίζοντας ο κ. Λύρατζης ανέφερε ότι όλοι οι πολιτιστικοί χώροι ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης και απλά το Κέντρο πολιτισμού έχει την διαχείριση λέγοντας συγκεκριμένα ότι το δημοτικό θέατρο δεν έχει άδεια λειτουργίας και αυτός είναι ο λόγος που είναι συγκεκριμένες οι παραστάσεις. Οι παρεμβάσεις και η εξασφάλιση της αδείας λειτουργίας, είναι θέμα των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Τον ρωτήσαμε γιατί το ανοιχτό αμφιθέατρο δίπλα στον ΟΤΕ έχει το κακό του το χάλι σε σημείο να αγγίζει την επικινδυνότητα για τους χρήστες.
Η απάντηση ήταν αφοπλιστική. «Ρωτήστε τον κ. Τσέπελη».