Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» ο δήμαρχος Ξάνθης παραμένει πιστός στο όραμά του να κάνει την Ξάνθη, παρ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, δήμο Πρότυπο. Με αφορμή τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής για το 2014, ξεδίπλωσε τις επιθυμίες του και τις προσπάθειες που κάνει αυτή την στιγμή για την καλλιτέρευση της καθημερινότητας και που, όπως ο ίδιος σημείωσε, αυτή θα αρχίσει να υλοποιείται σε βάθος χρόνου. «Δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Θέλουμε το αποτελέσματα και θέλουμε η πολιτική μας, να έχει στέρεες βάσεις για να μην κλονιστεί με την πρώτη αναποδιά».
Μίλησε για την οικονομική κρίση που συρρίκνωσε τα έσοδα του δήμου τουλάχιστον κατά 60% σε ορισμένες περιπτώσεις.
Μίλησε για την αδυναμία των συνδημοτών μας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της ΔΕΗ και κατ επέκταση την εκταμίευση των δημοτικών τελών από την επιχείρηση, που έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κοινωνική προσφορά του δήμου προς τους συνδημότες μας. «Παρ όλα αυτά, σημείωσε, η προσπάθεια αποδίδει». Έφερε σαν παράδειγμα την συμμετοχή του δήμου στο επισιτιστικό πρόγραμμα, την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει και συνεχίζονται να γίνονται εμβολιασμοί και να στηρίζονται μάνες με παιδιά τονίζοντας πώς ο δήμος είναι στυλοβάτης με τις κοινωνικές του δομές, της τοπικής κοινωνίας.
Μεγάλη βαρύτητα σημείωσε ότι δίνεται από την Δημοτική αρχή στην καθημερινότητα. Προσδιορίζοντας την ανέφερε ότι οι λακκούβες στους δρόμους, τα πεζοδρόμια να χρησιμοποιούνται από τους πεζούς και όχι από τα οχήματα, ασφαλτοστρώσεις, η συντηρήσει των σχολικών μονάδων, των πολιτιστικών μονάδων, ο φωτισμός στους δρόμους και πολλά άλλα πράγματα που κάνουν ποιο ευχάριστη την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι δηλαδή έχει ξεφύγει από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ανέφερε ότι είναι μία διοίκηση στην ουσία μόλις τριών μηνών και δεσμεύτηκε ότι όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά θα τηρηθούν σαν ευαγγέλιο όπως είπε ότι στον κοινωνικό τομέα επί των ημερών του πάρθηκε απόφαση υπέρ των οικονομικά ευάλωτων συνδημοτών μας με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και εξετάζει την επέκταση του να μεταφερθεί αντίστοιχα και στα δημοτικά τέλη σε όσους έχουν αναπηρία πέραν του 67%.
Επίσης οι υπηρεσίες του δήμου παρέδωσαν 2500 κάρτες αλληλεγγύης προσδιορίζοντας και τον αριθμό των συνδημοτών μας που θέλουν στήριξη.
Τέλος, βάζοντας το πολιτικό στίγμα στην διακυβέρνηση του δήμου, ανέφερε ότι αυτός και οι συνεργάτες του αλλά και το προσωπικό του δήμου, είναι παρόντες σε ότι και αν χρειαστεί μην υπολογίζοντας χρόνο και κόπο.