Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει διεξοδική συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία στην αυριανή συνδιάσκεψη των προέδρων στο Κοινοβούλιο.

Αυτήν τη θέση διατύπωσε ο κ. Μεϊμαράκης και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

«Να βρούμε μια σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα βουλή», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου έλαβε διερευνητική εντολή, από τον κ Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης το κόμμα του θα στήριζε μια κυβέρνηση από την παρούσα βουλή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ Μεϊμαράκης εξέφρασε δε την πρόθεσή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε.

Χαρακτήρισε δε «πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο» το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: «Ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο», τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ