Με την απουσία του υπεύθυνου για την διαχείριση του δήμου Ξάνθης για μισό και παραπάνω χρόνο, πρώην δημάρχου Μ. Στυλιανίδη, του αντ αυτού του και επικεφαλή παράταξης Δ. Μπένη και σύσσωμης της αντιπολίτευσης πλην των αριστερών κκ Ανταμπούφη, κολάρου και «Συριζεύον» κυρίου Τσιακίρογλου και φυσικά την παντελή απουσία των δημοτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΒΕ Ξάνθης ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής διαχείρισης για το 2014.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε ότι παρ όλες τις δυσκολίες ο δήμος της Ξάνθης ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και δεν είναι ψέμα.
Η μόνη διαφορά στην έναρξη του λόγου του είναι πώς ότι επιτεύχθηκε, επιτεύχθηκε με την προσωπική του δουλειά και δύο τριών ακόμη ανθρώπων από τους δημοτικούς του συμβούλους και θα σταθούμε εδώ.
Εκτός από τον ίδιο τον δήμαρχο και ελάχιστους πολιτικούς του συνεργάτες, με πολλά από τα προβλήματα μπροστά του, η συνέχεια του δήμου σε θέματα καθημερινότητας προβλέπεται δύσκολη για τους δημότες αν δεν αλλάξει πολιτική φιλοσοφία των συνεργατών του και δεν δοθεί βάση στα απλά και καθημερινά προβλήματα.
Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης πλην ελαχίστων περιπτώσεων «πετούν αετό».
P1320826
Μίλησε για διαφάνεια, για χρηστή διοίκηση και εξορθολογισμό των δομών. Τόνισε πώς είναι απαραίτητη η εξεύρεση πόρων γιατί στον οικονομικό τομέα τίποτε δεν βεβαιώνει κανέναν ότι η ροή της χρηματοδότησης είναι εξασφαλισμένη.
Έκανε αναφορά στα έργα που υλοποιούνται παρά το βαρύ κλίμα και τα capital control, την παραγωγή πολιτισμού από το κέντρο πολιτισμού, επίσης τον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών για τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες.
P1320827
Ήταν μία τοποθέτηση στα πραγματικά δεδομένα, είναι σε γνώση του οι αδυναμίες και οι ελλείψεις και εξέφρασε την επιθυμία του να προχωρήσουν πράγματα στον δήμο αφού προσπαθήσουν όλοι μαζί και εκεί «δένει» η επισήμανση ότι πολλές φορές είναι μόνος και τα πολιτικά στελέχη που απαρτίζουν την ομάδα διοίκησης δεν τον στηρίζουν είτε λόγο απειρίας είτε γιατί έχουν δικές τους πολιτικές σκέψεις.
Η τοποθέτηση του Ν. Ανταμπούφη πρέπει να ομολογήσουμε ότι ήταν όχι κουραστική, ήταν μεστή και άγγιξε σημεία της πορείας της διοίκησης του δήμου που χρειάζεται να προσεχθούν ιδιαίτερα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Κολάρου.
Ο πρόεδρος Γιάννης Δρεμσίζης έληξε την συνεδρίαση μέσα σε μια και μισή ώρα περίπου.
P1320828
P1320829
P1320831
P1320832
P1320833
P1320834
P1320835
P1320836