Είναι λυπηρό που το θέμα των μεταναστών «έσκασε» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να συγχρονίσει τις υπηρεσίες και να δώσει λύση.
Όλη η τραγικότητα αποτυπώθηκε σήμερα το πρωί όταν ένα στέλεχος της Κ.Ε. του κυβερνόντος κόμματος σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, ρωτήθηκε τι θα κάνετε συγκεκριμένα για το θέμα των μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά μας και δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό, εξαντλούν τις δυνάμεις τις αστυνομίας, του λιμενικού και τους εθελοντές γιατί και δεν μπορούν να συντονιστούν λόγου του φόρτου εργασίας και στερούνται βασικών υποδομών για να στεγάσουν, να φροντίσουν κυρίως ιατρικά τους άμοιρους και ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους.
Ένα απλό ερώτημα που η λογική του απάντηση είναι η ανάπτυξη του σχεδίου αντιμετώπισης αυτού του έκτακτου φαινομένου, παρ όλο που πριν από 6 μήνες όλοι γνώριζαν ότι θα συμβεί, πλην ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δουλειά.
Η τραγική φιγούρα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ αντί για απάντηση άρχισε την θεωρεία περί ευρωπαϊκού προβλήματος, περί ευθύνης των ιμπεριαλιστών που κάνουν τους πολέμους, περί ευθύνης της Τουρκίας που «σιγοντάρει» τους δουλεμπόρους και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε την ερώτηση του.
Το στέλεχος της Κ.Ε. σαφώς και δεν είχε να αναφέρει κάποιο σχέδιο εκνευρίστηκε και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που δεν κοιτάνε ποιοι φταίνε αλλά τι θα κάνει η Ελλάδα.
Επιμένει ο δημοσιογράφος και του λέει πώς αυτή την στιγμή το πρόβλημα το έχει η Ελλάδα και πρέπει αυτή να αποφασίσει πώς θα το διαχειριστεί.
Το στέλεχος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε την παρέμβαση του δημοσιογράφου και άρχισε από την αρχή τον δίσκο. «Φταίνε η Ευρωπαίοι, οι Τούρκοι και οι ιμπεριαλιστές».
Στην τελευταία του παρέμβαση ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. ένωση μέσω του αρμοδίου επιτρόπου έχει αυτή την στιγμή διαθέσιμα 500εκ. ευρώ για να βοηθήσουν την χώρα μας να προσφέρει την υποτυπώδη βοήθεια στους μετανάστες, αλλά δεν είναι έτοιμες οι αρμόδιες υπηρεσίες του αντίστοιχου Υπουργείου για να απορροφήσουν αυτό το κονδύλι.
Η απάντηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα γίνουν προσπάθειες να απορροφηθεί το κονδύλι».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. «Μα έπρεπε να είχε απορροφηθεί αυτό το κονδύλι από προχθές, πρίν από μία βδομάδα».
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: «Για όλα φταίνε αυτοί που ξεκίνησαν τον πόλεμο».

Τώρα φταίω εγώ που έκλεισα την τηλεόραση για να μην ακούω μπούρδες και που λένε ότι είμαι αντιΣΥΡΙΖΑ; Μα με αυτά που ακούω ο δόλιος, τι πρέπει δηλαδή να κάνω; Να συνεχίσω να ακούω θεωρίες την ώρα που η Χώρα βυθίζεται και αντί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δουλεύουν στέκονται μπροστά στο γυαλί και θεωρητικολογούν; Φταίω να μην τους ακούω;