Δ. ΚΟΥΚΙΔΟΥ: «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΞΕΡΙΑ»

Μία ξεχωριστή βραδιά περιμένει τους Ξανθιώτες και τους Καβαλιώτες αύριο το βράδυ στο γήπεδο του Ξεριά, όπου η ομώνυμη τοπική ομάδα ανέβηκε βαθμολογικά και με την συνδρομή του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού ετοιμάζει ένα τρικούβερτο γλέντι για τους επισκέπτες με τον Εμανουηλίδη στην λύρα και το πρόγραμμα θα κλείσει ο πασίγνωστος κρητικός τραγουδιστή Ν. Ζωιδάκης.
Όπως ανέφερε η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του πολιτιστικού Συλλόγου Ξεριά κυρία Διαμάντω Κουκίδου και μέλος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού στον Αλέξανδρο Παυλικιάνο και στην εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» στο Xanthi Chanel η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό να μείνουν οι νέοι στο χωριό και να κρατήσουν τις ρίζες τους.
Λίγο πριν την έναρξη, όπως ανέφερε η κ. Κουκίδου, θα δοθεί κέρασμα από τα μέλη του συλλόγου τσικουδιά, όπου κατά την διάρκεια της συναυλίας θα υπάρχουν τραπέζια και κουζίνα όπου και θα εξυπηρετηθούν όσοι το επιθυμούν.
Εισιτήρια για την συναυλία προπωλούνται στην Ξάνθη στο Studio italos όπου η τιμή τους είναι 8 ευρώ ενώ στην είσοδο του γηπέδου η τιμή θα είναι 10 ευρώ και φυσικά τα έσοδα θα πάνε υπέρ του συλλόγου.
Κάνοντας αναφορά η κ. Κουκίδου στις δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου Ξεριά ανέφερε ότι τα ενεργά μέλη είναι 150 και τρία χορευτικά τμήματα που αποτελούνται από εκατό χορευτές.
Συμμετείχαν στο αντάμωμα των Μικρασιατών και 5 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στην Χαλκιδική σε μία από τις μεγαλύτερες λαογραφικές εκδηλώσεις.
Η μεγαλύτερη πολιτιστική τους δραστηριότητα είναι κάθε χρόνο την παραμονή του Αι Γιάννη του Κλείδωνα, όταν στην κεντρική πλατεία του χωριού ανάβουν φωτιές στις 23 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο, η καλλίτερη εκδήλωση είναι η αιμοδοσία που γίνεται από τα μέλη του συλλόγου δύο φορές το χρόνο στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου το αποτέλεσμα σε φιάλες αίματος είναι υπερικανοποιητικό.
Η κ. Κουκίδου καλεί τους Ξανθιώτες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια σημειώνοντας ότι ο Ξεριάς πάντοτε στηρίζει την Ξάνθη σε όλες της τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στις γιορτές παλιάς πόλης.