Στις 4 Αυγούστου άρχισαν οι αγώνες του 24ου ΟΠΕΝ Διεθνούς Τουρνουά της Καβάλας με τη συμμετοχή 238 σκακιστών και σκακιστριών από 26 χώρες. Οι αγώνες διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με ώρα έναρξης 4 μ.μ. και ολοκληρώνονται στις 11 Αυγούστου με τον 9ο γύρο στις 11 π.μ. και την τελετή λήξης στις 5 μ.μ. με την απονομή των κυπέλλων στους νικητές και των χρηματικών επάθλων 7.200 ευρώ.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται 16 γκραν-μετρ, 12 ιντερνάσιοναλ-μετρ και συνολικά 44 τιτλούχοι σκακιστές, που επαναφέρουν το Τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας-δυναμικότητας ανάμεσα στα ελληνικά τουρνουά αλλά και στα υψηλά standards των ευρωπαϊκών. Yπάρχουν 3 γκρουπ δυναμικότητας με το 90% περίπου των συμμετεχόντων να είναι διεθνώς αξιολογημένοι.

Εκτός από τον Σκακιστικό Όμιλο και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το Τουρνουά στηρίζουν οικονομικά και οργανωτικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Από την Ξάνθη συμμετέχουν ο Σταμουλάς Νίκος στον Α΄ όμιλο και οι Παπαγεωργίου Στάθης, Χατζόπουλος Γιώργος, Πασακαρέλης Νίκος, Ουμουτίδης Χρήστος, Γεωργιάδης Νίκος στον Β’όμιλο.

Τα αποτελέσματα μετά από 4 γύρους: http://chess-results.com/tnr172229.aspx?lan=1&art=4&turdet=YES&flag=30&wi=984