Οι παιδικοί σταθμοί, το Βοήθεια στο σπίτι, το κέντρο στήριξης Ρωμά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τα ΚΑΠΗ είναι τα καθήκοντα του προέδρου της κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου της Ξάνθης Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, ο δήμος Ξάνθης διαθέτει 8 παιδικούς σταθμούς και δύο βρεφονηπιακούς. Υπάρχουν μέχρι στιγμής 175 επανεγγραφές και 650 νέες εγγραφές καθώς επίσης θα επαναλειτουργήσει ο παιδικός των Κιμμερίων και της Σταυρούπολης.
Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηευφραιμίδης, το κέντρο αλληλεγγύης διαθέτει δική του ιστοσελίδα για την ενημέρωση των Ξανθιωτών και το προσωπικό που απαρτίζει τις δομές ανέρχεται στον αριθμό 90 συν 5 με πεντάμηνη απασχόληση.
Στο βοήθεια στο σπίτι υπάρχουν πέντε εργαζόμενοι που στηρίζουν ανήμπορους συνδημότες μας και μοιράζουν το φαγητό που παρασκευάζει η ιερά μητρόπολη πάλι σε αδύναμους συμπολίτες μας.
Το δε ιατροκοινωνικό κέντρο εξυπηρετεί τους Δροσερίτες και στην ουσία είναι το φίλτρο ή το ανάχωμα του νοσοκομείου της Ξάνθης αφού προσφέρει πρωτοβάθμια υγεία, εμβολιασμούς σε παιδιά και ψυχική στήριξη σε μεγαλύτερους σε ηλικία. Αυτή η δομή σημειώνει, εξυπηρετεί 400 άτομα τον μήνα και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.
Κάνοντας αναφορά στο ΚΑΠΗ Ξάνθης αυτό, ανέφερε καταγράφει 4000 μέλη όπου εξυπηρετούνται στον άνετο χώρο στην πλατεία Μπαλντατζη και υπάρχουν άλλα πέντε περιφερειακά του δήμου, σημειώνοντας ότι ξεκίνησε και είναι σε ισχύ το πρόγραμμα λήψης λουτρού των μελλών του ΚΑΠΗ στο Μυρωδάτο. Κάθε μέρα, τρία λεωφορεία τους μεταφέρουν και κάνουν το μπάνιο τους.
Τέλος ο κ. Χατζηευφραιμίδης ανέφερε ότι το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συνδράμει στους συνδημότες μας αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας.