Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, καθώς -σύμφωνα με τους ειδικούς- βρέθηκε σε αυτό ένα συστατικό το οποίο μειώνει το άμυλο, που απορροφάται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως για αυτόν τον λόγο το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει και στη θεραπεία των ανθρώπων που πάσχουν από παχυσαρκία ή διαβήτη. Υπάρχουν μάλιστα και έρευνες που αναφέρουν ότι βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους καλό θα ήταν να αρχίσετε να πίνετε πράσινο τσάι. Διασπά το λίπος και η επιγαλλοκατεχίνη αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο το λίπος «καίγεται» στο σώμα μας. Επίσης, καίει το λίπος της κοιλιάς και διατηρεί σταθερή την ενέργεια, εξισορροπώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό Cancer Prevention Research, βρέθηκε ότι η επιγαλλοκατεχίνη καταστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα.

Τέλος, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά προστατεύοντας από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες καταπολεμούν τη γήρανση, την πρόληψη χρόνιων ασθενειών και τη βελτίωση της απόδοσης του σώματος.

Tip: Τώρα που είναι καλοκαίρι δοκιμάστε το κρύο, προσθέστε λίγο λεμόνι και μέντα!