Πρέπει να ομολογήσουμε ότι για πρώτη φορά πιαστήκαμε αδιάβαστοι αφού θέσαμε κάποια ερωτήματα, από μία πλευρά δικαίως, αλλά από την άλλη έπρεπε να ρωτήσουμε τον δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο. Μέσα από το άρθρο μας ρωτήσαμε την δημοτική αρχή σχετικά με τα «πράσινα σημεία» αποκομιδής των ογκωδέστατων απορριμμάτων που είναι προς αξιοποίηση και ανακύκλωση πόσο θα κοστίζουν στον Ξανθιώτη.
Θέσαμε και ίσως εύλογα τα ερωτήματα πόσο θα κοστίσει στον Ξανθιώτη η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής και ίσως να κόστιζε λιγότερο η οργάνωση του τμήματος της καθαριότητας που με το φορτηγό γυρνά τους δρόμους και κατόπιν συνεννόησης με τους δημότης φόρτωνε τα ογκώδη απορρίμματα.
Ο δήμαρχος είδε την ανάρτηση μας και επικοινώνησε μαζί μας και αφού μας τα έψαλε, μας είπε ότι αυτά τα κοντέινερ σάπιζαν στην ΔΙΑΑΜΑΘ, τα πήραμε σαν δήμος και τα αξιοποιήσαμε με αυτόν τον τρόπο κερδίζοντας σε μέσα μεταφοράς, προσωπικό, καύσιμα, συντήρηση οχήματος και πολλά άλλα κοστολόγια.
Έχουμε γράψει επανειλημμένα πώς όταν εκτιμούμε λάθος κάποια πράγματα δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε το λάθος μας.
Στην προκειμένη περίπτωση αν στέκει αυτό που είπε ο Δήμαρχος, δεν έχουμε παρά να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε που με την παρέμβαση του, μας βοηθά α γίνουμε καλλίτεροι και ποιο αντικειμενικοί.
Βέβαια, επειδή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς μας αυτό θα το διερευνήσουμε περαιτέρω.
Αλέξανδρος Παυλικιάνος