Ξάνθη: Στο στόχαστρο των κλεφτών του Δροσερού όσοι Ξανθιώτες έχουν επιχειρήσεις στις παρυφές του.
Σοκαρίστηκα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του xanthitimes.gr για τις παράνομες πράξεις που γίνονται σε βάρος των επιχειρήσεων από τους Δροσερίτες αφού όπως λένε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, μετράμε πλέον ποιός από τους συναδέλφους έχει δεχτεί τα περισσότερα «χτυπήματα», οι οποίοι, δεν μπορεί κανένας να φανταστεί τι κλέβουν από τις επιχειρήσεις τους, δίνοντας προτεραιότητα στα μεταλλικά αντικείμενα.
Όπως αναφέρει γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος κινείται στο χώρο του αυτοκινήτου (Δεν είναι ο κ. Αθανασιάδης ο οποίος υπήρξε θύμα παράνομης δραστηριότητας και το δήλωσε ο ίδιος), δεν θυμάται τον αριθμό των επιθέσεων που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα. «Αναγκάστηκα πλέον, λέει ο ίδιος, να βάλω συναγερμούς και σε σημεία που δεν πάει ανθρώπινος νους ότι μπορεί να «μπουκάρει» ένας κλέφτης».
Η αστυνομία έρχεται αλλά πέρα από εκεί δεν γίνεται τίποτε.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, όπως αναφέρει ο ίδιος, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από συνάδελφο του να πάει αργά το βράδυ και να τους βρει μέσα στην επιχείρηση του, αφού τρυπώνουν παντού σαν τα ποντίκια. «Τότε τι θα συμβεί; Αν είναι οπλισμένοι; Αν χρησιμοποιούσουν βία αφού σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι δρουν σε ομάδες»;
Αυτή η παράμετρος που έβαλε ο γνωστός επιχειρηματίας είναι η σημαντικότερη αλλά δεν μπορείς, όπως σημειώνει, να αφήσεις αφύλαχτη την περιουσία σου. Πόσα χρήματα να διαθέσει κανένας για ιδιωτική φύλαξη και ηλεκτρονικό τρόπο προστασίας; Μετά τι γίνεται; Καλείται η αστυνομία αλλά για να μπει κανένας στο Δροσερό για να πραγματοποιήσει απλά μία έρευνα χρειάζεται μία διμοιρία των ΜΑΤ. Δυστυχώς, καταλήγει ο γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι λίγο και όσο φιλότιμο και αν έχουν οι άνδρες της αστυνομίας δεν φτάνει.