Ήμασταν πάντοτε υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και της μετακίνησης τους σε θέσεις όπου θα είχαν αντικείμενο ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Ευστρατίου φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ».
Ο κ. Ευστρατίου αναφέρθηκε στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι όπως τόνισε δεν ξεπερνούν το 5% της συνολικής δύναμης. «Ήμασταν πάντοτε υπέρ της αποπομπής τους», σημειώνοντας ότι δεν έχουν την ευθύνη για την πολυπλοκότητα και την γραφειοκρατία οι υπάλληλοι αλλά αυτοί που νομοθετούν. «Εμείς είμαστε εκτελεστικά όργανα και όσο ποιο ξεκάθαρες είναι οι εντολές και όχι χαμένες στην πολυνομία τόσο είναι μεγαλύτερο το όφελος του πολίτη», αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι η υπάρχουσα πολυνομία και τα παραθυράκια, ίσως γίνονται για να υλοποιηθούν οι πολιτικές σκοπιμότητες.
Κάνοντας αναφορά σε υπηρεσίες οι οποίες «βογκούν» στην κυριολεξία από τον φόρτο δουλειάς λόγω έλλειψης προσωπικού, τόνισε ότι σε άλλες υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο. «Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σωστή αξιοποίηση του προσωπικού με γνώμονα πάντοτε το συμφέρων του πολίτη».