Με «συνοπτικές» διαδικασίες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Με «συνοπτικές» διαδικασίες συνεδρίασε τα βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης όπου τα 45 εντός ημερήσιας διάταξης θέματα τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ σε συνάρτηση με όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
P1310542
Τα θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο και χρίζουν κάποιου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος είναι η τοποθέτηση του κυρίου Κολλάρου του ΚΚΕ που ζήτησε έναν απολογισμό από το Κέντρο Πολιτισμού των ΘΛΕ αλλά δεν δόθηκε καμία απάντηση από το προεδρείο και φυσικά από τον πρόεδρο του Κέντρου Πασχάλη Λύρατζη, επειδή όπως ακούστηκε στον διάδρομο, ο απολογισμός έγινε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού.
P1310544
Στο θέμα σχετικά με την απόφαση του δήμου Ξάνθης ως συνδιοργανωτή του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, δόθηκε οικονομική ενίσχυση στην εκδήλωση που θα γίνει στο Λημνίο ύψους 1000 ευρώ. Ο κ. Κολλάρος εξέφρασε την ένσταση του, σημειώνοντας ότι η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων δεν είναι η μόνη λύση, τονίζοντας ότι πρέπει να γνωρίζει το Σώμα τι άλλο θα κάνουν οι διοργανωτές, ζητώντας να είναι ποιο σωστές και εμπεριστατωμένες οι εισηγήσεις και ο κ. Καμαρίδης συμφώνησε να γίνει αυτή η εκδήλωση.
P1310545
Τον λόγο πείρε ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι στην ουσία θα είναι μία διημερίδα όπου θα ακουστούν τα πλεονεκτήματα των υβριδικών αυτοκινήτων και θα γίνει επίδειξη κατανάλωσης με βάση τα 100 χιλιόμετρα. Θα γίνουν όπως σημείωσε, διαδρομές στην παραλιακή από τον Αϊ Γιάννη και φυσικά στην Σταυρούπολη. Τέλος ο κ. Καμαρίδης είπε ότι όλα αυτά που λένε οι διοργανωτές να ελέγχονται αν πραγματοποιήθηκαν.
P1310546
Συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για το κόστος των εκδηλώσεων σε Ξάνθη και Σταυρούπολη που θα αγγίξει το ποσόν των 1200 ευρώ με τον Ν. Ανταμπούφη να διαφωνεί με την πρωτοβουλία του δήμου.
Συμφώνησαν όλοι για την συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα αξιοποίησης της βιομάζας και τις δυνατότητες αξιοποίησης της στην οροσειρά Ροδόπη.
P1310548
Τέλος συμφώνησαν ομόφωνα για την διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου Φ. Αμοιρίδης για την διεξαγωγή διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης ανδρών από 19-23 Αυγούστου.
P1310549
P1310550
P1310551
P1310552