Ημερομηνία-κλειδί, όπου θα φανεί αν συμφωνία των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης είναι δυνατή πριν από τις 20 Αυγούστου, αποτελεί η ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως μέχρι στιγμής ο στόχος αυτός φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο από τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών όσο και από τις ελληνικές αρχές.

Εξάλλου, σήμερα στις 21.00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των 28 υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ (EFC). Εκεί, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά να γίνει μια ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου στις Βρυξέλλες, η κ. Αντρέεβα ανέφερε επίσης πως οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Αθήνα εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας.

Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το πότε θα παραλάβουν τα κράτη μέλη το εν λόγω κείμενο ώστε να προχωρήσουν στις εθνικές διαδικασίες, δηλαδή στην ψήφισή του από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.